Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ???

ford mustang ενας θρυλος


Αν έπρεπε να δώσουμε έναν ορισμό για τον όρο muscle car τότε αυτός θα συμπυκνωνόταν σε ένα αμερικάνικο μοντέλο που γεμίζει τους δρόμους και τις πίστες από το 1964: Το Ford Mustang. Ένα μοντέλο μύθος με μεγάλη ιστορία που εισάγεται πλέον και στην ελληνική αγορά.

Το Ford Mustang δεν είναι το τελευταίο τεχνολογικό επίτευγμα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και δεν φαίνεται να απευθύνεται στο συγκεκριμένο κοινό.
Είναι μεγάλο σε διαστάσεις (μήκος 4,8 και πλάτος 1,8 μέτρα), μυώδες και ξεκάθαρα αμερικάνικης αισθητικής. Δεν διαθέτει το ντελικάτο σχεδιασμό μιας Ferrari ούτε ίσως την τεχνολογία μιας Porsche όμως δείχνει ικανό να προσφέρει απίστευτες οδηγικές συγκινήσεις και σε κάθε περίπτωση είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

Εκείνο ίσως που το κάνει να ξεχωρίζει - πέρα από την ιδιότητα του «κλασσικού» αυτοκινήτου - είναι ότι συνδυάζει τον μεγάλο όγκο και το εντυπωσιακό αποτέλεσμα και προκαλεί μόνο με την παρουσία του.

Αμερικάνικης αισθητικής είναι και το εσωτερικό με μεγάλες επιφάνειες, κάθετες γραμμές και ολίγες σπορ πινελιές. Το τριάκτινο τιμόνι, τα όμορφα καθίσματα αλλά και ορισμένα «ρετρό» στοιχεία κλέβουν την παράσταση.
O υποψήφιος αγοραστής έχει να επιλέξει μεταξύ τριών καθαρά αμερικάνικων κινητήριων συνόλων. Και όταν λέμε καθαρά αμερικάνικων εννοούμε μπόλικα κυβικά εκατοστά, όχι υπερσυμπιεστές (εξαιρείται το Shelby των 5,4 λίτρων), πολλή δύναμη και ροπή αλλά και σχετικά λίγα άλογα.

Το μικρότερο μοτέρ των 4,0 λίτρων αποδίδει περί τα 220 άλογα, ενώ το αμέσως ισχυρότερο των 4,6 βγάζει 315 ίππους. Η ισχυρότερη έκδοση των 5,4 λίτρων αποδίδει 520 άλογα.

Οι επιδόσεις είναι καταιγιστικές αφού (ενδεικτικά) το μοντέλο με το μικρότερο μοτέρ χρειάζεται μόλις 6,5 δευτερόλεπτα για τα επιταχύνει έως τα πρώτα 100χλμ.

Σε κάθε περίπτωση η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 5τάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων. Αναφορικά με τις αναρτήσεις μπροστά ακολουθεί την κλασική διάταξη με γόνατα Mc Pherson, ενώ πίσω φέρει άξονα συνδέσμων

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται one touch ηλεκτρικές κλειδαριές στις πόρτες και τα παράθυρα, φωτισμός εξ αποστάσεως, κλιματιστικό, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών. Περιλαμβάνονται ακόμη δερμάτινες επενδύσεις, ηχοσύστημα με CD changer.

ΑΘΑΝΑΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ

http://www.youtube.com/watch?v=NfCQQMGki9Q

ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Ανεβαίνουν μέρα με την μέρα οι τόνοι στην βουλή εν όψει της Δευτέρας και της ψηφοφορίας για την υπόθεση του Αριστοτέλη Παυλίδη και των επικείμενων ευρωεκλογών Η πλευρά της κυβέρνησης κάνει συνολική επίθεση κατά του Παπανδρέου ενώ το ΠΑΣΟΚ από το στόμα του Βενιζέλου οξύνει την κόντρα για τα σκάνδαλα και λέγοντας στην βουλή ότι ο πρωθυπουργός ανάλογα τα συμφέροντα της νέας δημοκρατίας κρίνει πότε οι βουλευτές του έχουν συνείδηση και πότε όχι

ΑΝΕΚΔΟΤΑ

Συζητούν κάποιοι παντρεμένοι:
- Ρε παιδιά, τί δώρο πήρατε για τις γυναίκες σας τα χριστούγεννα; ρωτάει ο ένας.
- Α, εγώ της πήρα κάτι που πιάνει τα 120 σε 5".
- Δηλαδή τί;
- Μια Φεράρι. Εσύ;
- Εγώ της πήρα κάτι που πιάνει τα 120 σε 3".
- Τί;
- Μιά Bucatti Verion. Εσύ; ρωτάει τον τρίτο.
- Εγώ της πήρα κάτι που πιάνει τα 100 σε 1,5"!
- Τι ρε μαλάκα;
- Μια ζυγαριά!

ΤΟ ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ


Το τσογλάνι και η παρέα του σε μόλις έξη μέρες λειτουργία και χωρίς διαφήμιση ούτε καν κοινοποίηση μέσω εμαιλ (εκτός μιας εξαίρεσης ) φαιςμπουκ τουιτερ και τα λοιπές διαδικτυακές κοινότητες η ανταπόκριση ήταν άκρως ικανοποιητική και ευελπιστούμε σε καλύτερες ημέρες μιας και η πρώτη εβδομάδα είναι πιλοτική .Από Δευτέρα 4/5/09 θα ξεκινήσουμε διαρκεί ενημέρωση όσο φυσικά μπορούμε βάση της εργασίας μας!Ευχαριστούμε για την συμμετοχή