Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Ιστορική νίκη της Αριστεράς στην Ισλανδία


Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και το κίνημα Αριστεράς-Πρασίνων, σύμμαχοι στην προσωρινή κυβέρνηση που σχηματίσθηκε το Φεβρουάριο, συγκεντρώνουν την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εκλογικής επιτροπής.
λιγότερο από δύο ώρες μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων, ο ηγέτης του συντηρητικού κόμματος Μπενεντίκτσον παραδέχθηκε την ήττα του στις βουλευτικές εκλογές. «Χάσαμε αυτή τη φορά, όμως θα κερδίσουμε ξανά στο μέλλον».(καλά μην φας)
Λέτε να δούμε και στην Ελλάδα κάτι παρόμοιο???λέω εγώ

ΕΦΥΓΕ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΙΟΣ???/


Μετά τον γιο που παραιτήθηκε προ διμήνου για λόγους προστασίας της ομάδας έρχεται ο μπαμπάς να αναπληρώσει το κενό του...Γνωστή άλλωστε η αμοιβαία εκτίμηση του προέδρου προς τον μπαμπά.. Αναρωτιέστε για ποιον λέμε??αύριο αποκλειστικά 1 εκτενές ρεπορτάζ

ανεκδοτα

Ένας οδηγός βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητό του, σε ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα σε αυτοκινητόδρομο στη Νέα Υόρκη. Δεν κινείται τίποτα.
Ξαφνικά, ένας άνδρας του χτυπάει το τζάμι. Ο οδηγός κατεβάζει το παράθυρο:
- Τι συμβαίνει;
- Τρομοκράτες απήγαγαν τον Πρόεδρο Bush και ζητούν 10 εκατομμύρια δολλάρια για λύτρα. Αλλιώς θα τον λούσουν με βενζίνη και θα τον κάψουν ζωντανό. Πηγαίνουμε από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο και μαζεύουμε από τους οδηγούς ό,τι μπορεί να δώσει ο καθένας.
Ο οδηγός ρωτάει:
- Τι δίνει περίπου ο κάθε οδηγός;
- Ένα λίτρο περίπου...

Οι Πειρατές του Ίντερνετ δεν το βάζουν κάτω

«Όπως σε όλες τις καλές ταινίες του Χόλιγουντ, οι ήρωες χάνουν στην αρχή αλλά κερδίζουν μια επική νίκη στο τέλος». Έτσι απάντησαν μέσω της δημοφιλούς ιστοσελίδας τους «Τhe Ρirate Βay» (ΤΡΒ) οι τέσσερις Σουηδοί ιδρυτές της στην απόφαση του δικαστηρίου που, την περασμένη εβδομάδα, τους επέβαλε έναν χρόνο φυλάκιση και πρόστιμο 2,7 εκατομμυρίων ευρώ. Από την άλλη πλευρά, η βιομηχανία του θεάματος πανηγύριζε- ήταν μια σπάνια νίκη κατά της πειρατείας. Για όσο διαρκέσει.

Τι άλλαξε; Όχι πολλά. Το site παραμένει ανοιχτό.

Μάλιστα την ώρα που ανεγνώσθη η απόφαση του δικαστηρίου, 10 εκατομμύρια χρήστες ήταν απασχολημένοι στο site:

κατέβαζαν μουσική και ταινίες. Λίγο αργότερα, αρκετοί πάροχοι Ίντερνετ, μεταξύ των οποίων και ο μεγαλύτερος της Σουηδίας, Τelia Solana, ανακοίνωσαν ότι δεν θα μπλοκάρουν το site και θα προστατεύσουν και τους πελάτες τους από ενδεχόμενες διώξεις, σβήνοντας αρχεία από τα sites που επισκέφτηκαν. Η έφεση δεν άργησε να ασκηθεί. Δεν αποκλείεται μάλιστα η καταδίκη των τεσσάρων να ακυρωθεί, αφού αποκαλύπτεται ότι ένας από τους δικαστές είναι μέλος πολλών ενώσεων για την προστασία των συγγραφικών δικαιωμάτων, μαζί με εκπροσώπους της βιομηχανίας της μουσικής και του κινηματογράφου.

Η όλη υπόθεση μπορεί έτσι εν τέλει να ενισχύσει την εκστρατεία για ελεύθερη διάθεση προγραμμάτων, μουσικής, ταινιών, παιχνιδιών και βίντεο. Αυτό μαρτυρά και το κύμα αλληλεγγύης που ακολούθησε μετά την απόφαση και εξελίχθηκε σε μια ηχηρή διαμαρτυρία. Σε γνωστά blogs και δημοφιλείς ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης η δικαστική απόφαση ήταν το βασικό θέμα συζήτησης.

ΠΑΡΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΡΝΤΟ...


Την είδηση της μεταγραφής επιβεβαιώνουν οι μάνατζερ του Ισπανού γκολκίπερ καθώς ανέφεραν ότι το θέμα πρέπει να θεωρείται λήξαν «Κάποιες μικρές λεπτομέρειες απομένουν, αφού ο Ολυμπιακός έχει ήδη συμφωνήσει σχεδόν σε όλα με τη Ραπίντ Βουκουρεστίου και ο παίκτης περιμένει απλώς τα τυπικά», τόνιζαν οι εκπρόσωποι του.

Ο Πάρντο, όπως όλα δείχνουν, θα αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο και οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι του 2010 αλλά επειδή τα χρήματα που θέλουν οι Ρουμάνοι δεν είναι πολλά ίσως η... κανονική μεταγραφή να γίνει από τώρα. Ανάμεσα στην Ραπίντ και τον Ολυμπιακό υπάρχει μια μικρή διαφορά, γύρω στις 100.000 ευρώ, αλλά ο σύλλογος του Βουκουρεστίου δεν μπορεί να πιέσει αφού χρωστάει πολλά χρήματα στον Πάρντο και φοβούνται ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να μείνει ελεύθερος.

Στον 26χρονο πορτιέρο οφείλονται από τους Ρουμάνους 750.000 ευρώ και αυτά ζήτησαν από τους «ερυθρόλευκους» ώστε να τον πάρουν δανεικό και στο τέλος της επόμενης σεζόν να πληρώσουν ένα ποσό αν θελήσουν να κρατήσουν τον ποδοσφαιριστή.

Ο ατζέντης του Ισπανού τερματοφύλακα φέρεται να βρίσκεται στην Αθήνα ενώ μέχρι την Τρίτη αναμένεται και ο Πάρντο προκειμένου να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.


πηγη* gazzeta.gr

Μετά τις …σιβυλλικές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη περί μείωσης των τιμών στο γάλα, να που οι κινήσεις των μεγάλων βιομηχανιών έρχονται να επιβεβαιώσουν το κλίμα που η κυβέρνηση θέλει να καλλιεργήσει μετά τη χθεσινή επαφή με τον κλάδο, στην οποία πάντως οι κυβερνητικοί παράγοντες δεν προχώρησαν σε σπάσιμο αβγών και ριζοσπαστική αντιμετώπιση του προβλήματος των υψηλών τιμών στην αγορά.
Πάντως η Vivartia, ακολουθώντας μια πολιτική που από μόνη της είχε αποφασίσει ήδη από τον Μάρτιο κι όχι κατόπιν πιέσεων του υπουργείου, ανακοίνωσε σήμερα
μείωση της τιμής του φρέσκου γάλακτος Δέλτα στο 1 ευρώ το λίτρο -ανώτατη προτεινόμενη τιμή με ΦΠΑ στα σούπερ μάρκετ, από 1,35 ευρώ σήμερα- και στο 1,20 ευρώ σε φούρνους και μικρά καταστήματα - από 1,58 ευρώ.
Η μείωση είναι της τάξης του 26% στα ράφια και του 24% στους φούρνους και στα καταστήματα.
Παράλληλα δεσμεύτηκε για την παραμονή των κτηνοτροφικών μονάδων της Βορείου Ελλάδος στον παραγωγικό ιστό της Vivartia.
Παράλληλα πηγές αναφέρουν πως ανάλογες κινήσεις θα ανακοινωθούν και από άλλες βιομηχανίες, αν και οι μειώσεις θα έχουν πρόσκαιρο κι όχι μόνιμο χαρακτήρα, ενώ δεν θα είναι αντίστοιχα γενναίες όπως αυτές της Vivartia.
Κι αυτό διότι από τις χθεσινές επαφές με το υπουργείο Ανάπτυξης, οι γαλακτοβιομήχανοι κατανόησαν πως τα περιθώρια που τους δίνονται είναι μεγάλα και πως δεν υπάρχει άσκηση σοβαρής πίεσης εις βάρος τους.

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ???ΜΠΑ...


Πρωταγωνιστικό ρόλο στη συμμορία που λήστευε τράπεζες και δημόσιους οργανισμούς, είχε ο αστυνομικός που συνελήφθη μαζί με τέσσερις ακόμη συνεργούς του, από την Ασφάλεια Αττικής.

Πρόκειται για έναν 41χρονο υπαρχιφύλακα, που υπηρετεί στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, παντρεμένο με δυο παιδιά, στο φάκελο του οποίου όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον διευθυντή της Ασφάλειας Γιάννη Δικόπουλο, δεν υπήρχε τίποτα μεμπτό.

Ο αστυνομικός και οι τέσσερις συνεργοί του, όλοι Έλληνες 42, 41, 40 και 33 ετών, συνελήφθησαν χθες σε σπίτι στη Νέα Χαλκηδόνα, λίγη ώρα μετά από ένοπλη ληστεία που διέπραξαν στο υποκατάστημα της ProBank στη διασταύρωση Αγίας Βαρβάρας 4 και Πραξιτέλους στο Παλαιό Φάληρο, απ' όπου άρπαξαν συνολικά 21.415 ευρώ και 565 δολάρια ΗΠΑ.

Οι πέντε συλληφθέντες μαζί με έναν ακόμα 35χρονο Έλληνα που συνελήφθη στη Μύκονο και έναν 27χρονο Αλβανό, ο οποίος αναζητείται, είχαν συστήσει ομάδα από το Δεκέμβρη του 2008 και διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και δημόσιους οργανισμούς.