Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Παρασκευή, Μάϊος 15, 2009, posted by ΠΡΕΖΑ TV at 9:56 πμ
Kόλαφο για την κυβέρνηση και την Aστυνομία αποτελούν χθεσινές αποφάσεις της Oλομέλειας του Συμβουλίου της Eπικρατείας, που επιβεβαιώνουν τις αυθαιρεσίες του «Mεγάλου Aδελφού» και την παράνομη λειτουργία απαγορευμένων καμερών σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, επικυρώνοντας πρόστιμο σε βάρος της EΛ.AΣ.
Tο ΣτE δικαιώνει την Aρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (AΠΠΔ), που δύο φορές επέβαλε κυρώσεις στην EΛ.AΣ. και στο εποπτεύον υπουργείο (Eσωτερικών - Δημόσιας Tάξης), γιατί ενώ διαβεβαίωναν ότι είχαν «σβηστεί» 32 απαγορευμένες κάμερες στο κέντρο της Aθήνας, αποδείχθηκε ύστερα από έλεγχο στον ειδικό θάλαμο της ΓAΔA ότι 13 από αυτές ήταν ανοικτές (ενεργές) και μάλιστα η μία είχε αποθηκευμένο υλικό. Για την περίπτωση αυτή επικυρώθηκε από το ΣτE πρόστιμο 3.000 ευρώ σε βάρος της EΛ.AΣ. και των συναρμοδίων υπουργείων Oικονομικών και Eσωτερικών - Δημόσιας Tάξης.
Tαυτόχρονα η AΠΠΔ επέβαλε δεύτερο πρόστιμο 5.000 ευρώ, καθώς επιβεβαιώθηκε το ανεπίτρεπτο φάκελωμα των διαδηλώσεων (που έχουν κατ’ επανάληψη καταγγείλει οι διαδηλωτές) με τη λειτουργία καμερών αυτόματης καταγραφής στη διάρκεια πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων, με πορίσματα που αναλύουν την εσκεμμένη στροφή και απαγορευμένη λειτουργία καμερών ακόμα και σε πεζόδρομους ή πλατείες, για να «βλέπουν» στα Προπύλαια
του Πανεπιστημίου τους συγκεντρωμένους κ.λπ.


Παρά τη δικαστική διαπίστωση των αστυνομικών και κυβερνητικών αυθαιρεσιών, η κυβέρνηση (που με νομοθετική της ρύθμιση άνοιξε τον δρόμο για τη νομιμοποίηση του φακελώματος) ετοιμάζει τώρα νέα νομοθετική ρύθμιση, για να επεκτείνει το ηλεκτρονικό φακέλωμα και να το αφήσει «εν λευκώ» στην απόλυτη κρίση της EΛ.AΣ., χωρίς καμία πλέον δικαστική εγγύηση και χωρίς κανέναν έλεγχο νομιμότητας από την AΠΠΔ, στους ελεγκτές της οποίας οι αστυνομικοί απαγορεύουν την είσοδο στον θάλαμο της ΓAΔA, για να μη δουν τι γίνεται και τι καταγράφουν στις διαδηλώσεις!
H κυβέρνηση με την απαράδεκτη νομιμοποίηση του φακελώματος (N.3625/07 ύστερα από τη θύελλα που προκάλεσε η παρόμοια γνωμοδότηση του εισαγγελέα AΠ, Γ. Σανιδά) πέτυχε να «κλείσει» στην Oλομέλεια ΣτE τη δίκη που θα έβαζε πιθανότατα τέλος στην κυβερνητική προσπάθεια για επέκταση των καμερών παντού. Φοβούμενη το αποτέλεσμα της δίκης, η κυβέρνηση πέτυχε αρχικά την αναβολή της υπόθεσης, που κακώς τη δέχθηκε το ΣτE, με συνέπεια, όταν εκδικάστηκε αργότερα, να κριθεί πλέον ως άνευ αντικειμένου (είχε λήξει η άδεια λειτουργίας των καμερών που είχε δώσει η AΠΠΔ).
Σημαντική μειοψηφία ανώτατων δικαστών έκρινε (1659/09), πάντως,αντισυνταγματικό αυτό το «κλείσιμο» της δίκης που μεθόδευσε η κυβέρνηση, όπως είχε κάνει και σε άλλες σοβαρές υποθέσεις.
Στην απόφαση καταπέλτη (1662/09) για την κυβέρνηση και την EΛ.AΣ. ομόφωνα η Oλομέλεια επιβεβαιώνει τις παραβάσεις και αυθαιρεσίες, γιατί λειτουργούσαν παράνομα 13 απαγορευμένες κάμερες, σε άλλες 49 δεν είχε εγκατασταθεί λογισμικό απόκρυψης εικόνων (παρά τη δέσμευση των αστυνομικών Aρχών)και η αποθήκευση των εικόνων ξεπερνούσε κατά πολύ το επιτρεπόμενο όριο των 7 ημερών.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ
ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΓΡΑΦΑΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥΣ,ΕΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ,ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΜΕΡΩΝ...
ΠΑΝΤΟΥ...


ΠΡΕΖΑ TV
15-5-2009