Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Εντυπωσίασε θετικά ο νεός γ.γ. Αθλητισμού..

Ο νέος γενικός, που αποδεικνύεται πως είναι ειδική περίπτωση, αποφάσισε να χρησιμοποιεί το προσωπικό του αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, ενώ κατήργησε κονδύλια «πολυτελείας» και τα χρήματα τα διαθέτει στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού.
Πήρε αυτή τη σωστή απόφαση γιατί δεν προέρχεται από την πολιτική, σχολίασε βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και ευχήθηκε το παράδειγμά του να ακολουθήσουν και άλλοι συνάδελφοί του. «Οι αναγκαίες προσαρμογές του αθλητικού έργου στη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, οι οποίες αυτή τη στιγμή μελετώνται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εντατικά, αρχίζουν από τον ίδιον τον γ.γ. Παναγιώτη Μπιτσαξή» αναφέρεται στο δελτίο Τύπου από το οποίο πληροφορούμαστε: «Με απόφασή του επιστρέφονται στην αρμόδια αρχή τα πέντε από τα επτά αυτοκίνητα που έχουν διατεθεί για τις μετακινήσεις υπηρεσιακών παραγόντων της ΓΓΑ. Τα δύο αυτοκίνητα που θα παραμείνουν θα χρησιμοποιούνται μόνο για τις απολύτως απαραίτητες υπηρεσιακές μετακινήσεις. Ο ίδιος ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού θα μετακινείται με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο, όπως έκανε μέχρι τώρα.
Με εντολή του, τα κονδύλια δημοσίων σχέσεων, που είναι στη διάθεσή του, καταργούνται και οι σχετικοί πόροι θα προστεθούν στα κονδύλια για τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού. Οπως όλοι αντιλαμβάνονται, οι παραπάνω πρώτες αποφάσεις έχουν σημειολογικό και όχι ουσιαστικό χαρακτήρα. Σηματοδοτούν απλώς, στο πλαίσιο της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής, την απαραίτητη ανάγκη να κάνουμε τα ίδια ή και περισσότερα, με λιγότερα χρήματα, και να νοιαζόμαστε για κάθε ευρώ του φορολογούμενου πολίτη».