Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Πραξικόπημα στη Βουλή για να καλύψουν τα σκάνδαλα

Με επίσημη δικαιολογία τις Ευρωεκλογές σταμάτησαν αιφνιδιαστικά οι εργασίες στη Βουλή. Ύστερα από εντολή του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή οι εργασίες στη Βουλή θα ξεκινήσουν με την επίσημη έναρξη των θερινών τμημάτων της.

Ο κ. Καραμανλής προχώρησε στη δήλωση αυτή αμέσως μετά το τέλος των σημερινών εργασιών της Βουλής, ενώ εκτιμάται ότι η απόφαση αυτή στην ουσία γίνεται ταφόπλακα των σκανδάλων.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι με τη λήξη των εργασιών της Βουλής παραγράφονται όλα όσα έχουν γίνει στην τετραετία διακυβέρνησης του εκάστοτε κόμματος.

"Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με ενημέρωσε ότι, σήμερα το απόγευμα, υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια το διάταγμα λήξης των εργασιών της Β΄ Τακτικής Συνόδου της ΙΒ΄ Περιόδου της Βουλής, από αύριο 9 Μαΐου, λόγω των Ευρωεκλογών. Άμεσα ενημέρωσα τα Κόμματα περί τούτου", δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας.

Για θεσμική εκτροπή, πρωτοφανή ενέργεια, που στοχεύει στη συγκάλυψη, μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης.

"Η λήξη της Συνόδου της Βουλής με την έκδοση του σχετικού διατάγματος είναι πρωτοφανής ενέργεια στην πολιτική ζωή του τόπου. Το αξιόποινο πράξεων υπουργών και υφυπουργών, οι οποίες άλλωστε βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της έρευνας εξαλείφεται. Είναι προφανής η επιλογή συγκάλυψης όλων αυτών των υποθέσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια. Πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια, η οποία συνιστά θεσμική εκτροπή", αναφέρει ο Φ. Κουβέλης.


http://www.protothema.gr

ΝΤΡΟΠΗ!

ΝΤΡΟΠΗ!ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΕΥΑ! ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΙΦΝΙΔΙΩΣ Η ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ?

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΣΤΟ SPORT24

  1. Νικος έγραψε

    Πιστευω οτι ηρθε η ωρα ο κοκκαλης να παρει λεφτα απο τον Ολυμπιακο….Γι’αυτό και με δικαιολογία την “κριση¨το έριξε στις εκπτώσεις….και εξηγούμαι (για οσους γνωρίζουν οικονομικά θα καταλάβουν)
    Διαβάζοντας τον Ισλογισμό και τα Αποτελέσματα χρήσης της εταιρίας Ολυμπιακος ΠΑΕ κάποιος παρατηρεί πολύ εύκολα τα παρακάτω:

    1. Η ομάδα δεν έχει δώσει μέρισμα από τότε που την ανέλαβε ο Κόκκαλης
    2. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται σε 61εκ (31/6/2008) όταν στις 30/6/2007 στις 59,5εκ. Δλδ οι μέτοχοι έβαλαν πέρυσι μετρητά στην εταιρία 1,5εκ
    3. Τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας ανέρχονται σε
    4. Οι τραπεζικές υποχρεώσεις αν θυμάμαι καλα ήταν στις 30/6/2008 καμιά 10εκ
    5. Έχει υποχρεώσεις πληρωτέες μέχρι τις 30/6/2009 17,5εκ.
    6. Ο τζίρος της εταιρίας (μόνο έσοδα από εισητήρια) ήταν 24εκ για τι 2007 και 36εκ γιοα το 2008. Μήπως θυμάστε πότε έληξαν τα διακρείας και ανανεώσαμε?
    7. Τα λοιπά έσοδα ανήλθαν σε 25εκ. με αποτέλεσμα το λειτουργικό κέρδος να φτάσει τα 17εκ.
    8. Τα καθαρα μετά φόρων αποτελέσματα έφτασαν τα 3εκ. και για το 2007 και για το 2008
    9. Αν η ομάδα εισπράξει 7,5εκ από την ΝΕΤ για το συμβόλαιο του χρόνου και παρουσιάσει έσοδα από εισητήρια ας πουμε τα ίδια 36εκ φτάνουμε τα 43εκ. Αν σε αυτά προσθέσουμε χορηγούς, διαφημίσεις κλπ. υποθέτωντας οτι είναι τα ίδια με το 2008 θα έχουμε 43+25=68εκ. Αν η ομάδα περάσει στους Ομίλους θα πάρει άλλα 30εκ στην χειρότερη. Φτανουμε τα 68+30=98. Σχεδόν 100εκ θα γραφτουν στα αποτελέσματα της χρήσης που θα λήγει το 30/6/2011. Αν υποθέσουμε οτι συνεχίζει να δουλεύει με τα ίδια περιθώρια μικτού και καθαρού κέρδους τότε σημαινει οτι χοντρικά μετά φόρων θα μπρούν οι μέτοχοι να μοιραστούν μέρισμα περίπου 6εκ για πρώτη φορά. Σε αυτό συνυπολογιστε και το γεγονός οτι καλεί τώρα κόσμο να βάλει λεφτά στην ομάδα μέσα από την αύξηση που ανήγγηλε. Αρκεί βέβαια να έχουν τις “ιδιες απόψεις”.

    Ποιος ειναι λοιπόν αυτός που λέει οτι η ομάδα δεν μπορούσε να σηκώσει το συμβόλαιο του Βαλβέρδε στα 1,5εκ? Όταν ήδη στα προηγουμενα νούμερα από πλευρά κόστους ήταν υπολογισμένα και τα λεφτά του Σολιντ?

    Βάζοντας φρέσκο χρήμα μέσα γιατί δεν προχωράει σε μεταγραφές όπως πέρυσι? Μήπως θέλει να φροντίσει να δώσει και έκτακτο μέρισμα? Εξάλλου σύμφωνα με τον 2190/20 θα πρέπει η αυξηση να είναι τέτοια ώστε τα ίδια κεφάλαια να μην είναι κάτω από το μισό του μετοχικού κεφαλάιου. Αρα θα πρεπει να κεφαλαιοποιηθουν ζημιες με μειωση της ονομαστικής αξίας και μετά να γίνει αυξηση μετοχικου κεφαλαίου.

    Γνωμη μου ειναι οτι ο Πρόδερος ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Ήρθε η ώρα να βγάλει λεφτα..ειναι απλό. Τωρα που τα έχει ανάγκη για να καλύψει άλλες επιχειρηματικές κινήσεις και με τα προβλήματα που έχει η ΙΝΛΟΤ. Του πρόσφερε αυτη η ομάδα την προστασία που χρειαζόταν μέχρι να εδραιωθεί επιχειρηματικά, και τωρα ήρθε η ωρα μιας και εχει γινει κερδιφόρα να τον στηρίξει οικονομικά. Και δεν θα ειναι η πρωτη φορα. Μην ξεχνατε οτι το Καραισκακη βρισκεται σε άλλη εταιρία σαν ακίνητο με την ονομασία “Καραισκαη Α.Ε” η οποία ανήκει στον Κόκκαλη. Ο Πρόεδρος έβαλε την ΙΝΤΡΑΚΑΤ να φτιαξει το στέγαστρο ένα έργο περίπου 14εκ. Που σημαίνει οτι αυτά τα χρήματα έφτασαν εμμεσα σε αυτόν. Την κατασκευή την εκανε η J&P Αβαξ του Ιωαννου. Η J&P έχει παρει σε αρκετα έργα την ΙΝΤΡΑΚΑΤ μέσω κοινοπραξιών. κλπ κλπ.

    Μην νομίζετε οτι τον κακίζω. Ολοι μας στη θέση του το ιδιο θα καναμε. Αλλά θα πρεπει να καταλαβουμε οτι σε αυτήν τη σχέσημεταξύ Κόκκαλη και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και οι δύο κέρδισαν μέχρι στιγμής αρκετά. Εμεις τα πρωτθλήματα και μια ομάδα από το μπου….λο που είμασταν και εκεινος προβολή, χρήμα και προαστασία. Για μένα ειδικα το τελευταίο είναι ανεκτίμητο γιατι χωρίς αυτό ο Κόκκαλης δεν θα ηταν αυτό που είναι σήμερα. Τωρα ζηταει να παρει και τα χρήματα του πισω. Δεν μπορω λοιπον να ακουω για ολυμπιακοφροσύνες και προεδράρες που ειναι οπαδοι κλπ. Όλα εχουν μια αρχη και ενα τέλος. Σιγα σιγα ο Κοκκαλης ετοιμαζεται να την κανει. Τα ιδια εκανε και με την ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Μολις ειδε οτι το παιχνιδι σε αυτόν τον τομέα αρχίζει να το χάνει από τους κινέζους έβαλε μέσα τους Ρωσους (Sistema) me to 50% με διακίωμα να αγοράσουν και το υπόλοιπο 50%. Αλλά οι Ρωσοι δεν μασησαν και οταν καταλαβαν οτι η επενδυση δεν αξίζει δεν του εδωσαν την χαρα να την κεφορτωθεί ολόκληρη. Κατι τετοιο διαισθανομαι οτι θα γινει τα επομενα χρονια και στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Μαλλον οταν ελεγε ο προεδρος οτι “δεν θα κατσουμε να την φαμε” πολυ φοβαμαι οτι εννοούσε την παρτη του και οχι εμας τους υπόλοιπους.

    Αυτα σαν μια μικρη περγραφη για τον Μωραλη και τους υπολοιπους που μιλανε για δυσκολες χρονιες κλπ

    Οσο για εμας…τι να πω. Δεν προκειται να παω αυριο. Δεν αξίζει ουτε το ταληρο για να φωναξω…

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΑΚΗΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

Μας έχουν ζαλίσει όλα τα κανάλια και γνωστά μπλογκ με τον Σάκη και την γιουροβιζιον λες και δεν υπάρχουν αλλά θέματα πιο σοβαρά λες και ο ελληνικός πολιτισμός φαίνεται από στον Σάκη ο οποίος αμείβεται αδρά από την ερτ - εμάς δηλαδή που καλούμαστε από την δεη να πληρώσουμε τα χιλιάδες ευρώ που θέλει ο Σάκης και η παρέα του να μας εκπροσωπήσουν στην Μόσχα ( αδελφές μου ) .