Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Τίτλοι τέλους για την οικογένεια Μητσοτάκη! Νίκη Σαμαρά!

Από τον πρώτο γύρο εκλέχθηκε νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς. Για τη νίκη του τον συνεχάρη η Ντόρα Μπακογιάννη, αποδεχόμενη την ήττα της πριν ο Δ. Σιούφας προλάβει να ανακοινώσει τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα. Έτσι, η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να ανακοινώσει κατευθείαν τα τελικά αποτελέσματα.


Σύμφωνα με το επιτελείο του κ. Σαμαρά, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού προηγείται αισθητά. Αναφέρουν ότι από τα αποτελέσματα σε 465 εκλογικά τμήματα, ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει το 51,3%, η κ. Μπακογιάννη 38,8% και ο κ. Ψωμιάδης 9,9%.

Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι ήδη επικοινώνησε με τον κ. Σαμαρά και τον συνεχάρη για την εκλογή του όπως και με τον κ. Ψωμιάδη για τον αγώνα του. «Σήμερα η βάση της Ν.Δ. εξέλεξε το νέο αρχηγό του κόμματος. Η απόφαση είναι απολύτως σεβαστή… Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες νεοδημοκράτες που με τίμησαν με τη ψήφο τους καθώς και όλους όσους με στήριξαν σ’ αυτή τη διαδικασία. Τους βουλευτές, τους πολιτευτές, τα κομματικά στελέχη, τα στελέχη της Τ.Α, τους συνδικαλιστές, τους οννεδίτες και όλα τα άλλα στελέχη που στάθηκαν δίπλα μουΞεκινά σήμερα ένα νέο κεφάλαιο για τη ΝΔ. Η ΝΔ πρέπει να προχωρήσει μπροστά και να γίνει ένα σύγχρονο, ισχυρό, κεντροδεξιό κόμμα… Στην προσπάθεια αυτή θα είμαστε όλοι παρόντες», πρόσθεσε.


Περισσότεροι από 400.000 πολίτες υπολογίζεται ότι προσήλθαν να ψηφίσουν για τον αρχηγό της ΝΔ. Από αυτούς, οι 246.000 ψήφισαν online και οι υπόλοιποι με τον παραδοσιακό τρόπο, λόγω των προβλημάτων στο online σύστημα.

Νωρίτερα, προβλήματα δημιουργήθηκαν από την πτώση του online συστήματος και η διαδικασία παρατάθηκε μέχρι τις 21:30. Ο Π. Ψωμιάδης δεν αποδέχτηκε τη χειρόγραφη ψηφοφορία και και ψήφισε μόλις στις 5 το απόγευμα αφού κατήγγειλε και τραμπουκισμούς σε βάρος της υποψηφιότητάς του.