Τρίτη 28 Απριλίου 2009

KANENA KΡΟΥΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ευτυχώς ο υπουργός υγείας κ Αβραμόπουλος διέψευσε τα σενάρια που ήθελαν στην Ελλάδα να υπάρχει κρούσμα της γρίπης των χοίρων, διαψεύστηκε ευτυχώς κ το αγαπητό κατά άλλα μπλογκ τρωκτικό που ανέφερε πρώτο την είδηση κ Αβραμόπουλος είπε ότι ήταν παρεξήγηση τα δημοσιεύματα και οι αναφορές ευρωπαϊκής επιτρόπου στο bbc!! Ας ελπίσουμε ότι θα αποφύγουμε αυτήν την φονική γρίπη που στο Μεξικό έχει φέρει τον θάνατο σε 150 άτομα έως τώρα

Η ΑΔΕΙΑ COPYLEFT

Copyleft είναι το όνομα ενός τύπου αδειών χρήσης για ότι αφορά τα πνευματικά δικαιώματα. Αυτός ο τύπος άδειας επιχειρεί να δώσει επιπλέον δικαιώματα στον χρήστη ενός έργου, σε αντίθεση με τους περιορισμούς που δίνει ο νόμος για τα πνευματικά δικαιώματα. Ουσιαστικά μια άδεια copyleft παραχωρεί ελευθερίες στην χρήση, τροποποίηση, και διανομή ενός πνευματικού έργου, με τον περιορισμό ότι κάθε αντίγραφο ή παράγωγο έργο θα διανέμεται με την ίδια άδεια χρήσης παραχωρώντας τις ίδιες ελευθερίες. Ο περιορισμός αυτός δεν έρχεται σε αντίθεση με τις ελευθερίες που παρέχονται και που καθιστούν το έργο ελεύθερο περιεχόμενο. Ως νέα λέξη δημιουργήθηκε αλλάζοντας την αγγλική λέξη copyright για να φανεί ότι έχει αντίθετη έννοια, αν και η λέξη right στο copyright έχει την έννοια "δικαίωμα" και όχι "δεξιά".

Ενδεικτικές copyleft άδειες είναι η GNU General Public License, η GNU Free Documentation License και η άδεια Creative Commons Αναφορά-Παρόμοια διανομή (by-sa).

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Πηγαίνει κάποιος για μια εξέταση ούρων.
- Ουρήστε στο δοχείο, του λέει ο γιατρός.
- Πότε να έρθω για τ' αποτελέσματα; ρωτά.
- Μισό λεπτό, λέει ο γιατρός.
Σηκώνει το δοχείο προς το φως και λέει:
- Ζάχαρο τόσο, ουρία τόσο, χοληστερίνη τόσο...
- Για στάσου, λέει ο ασθενής. Οι άλλοι χρησιμοποιούν μικροσκόπιο.
- Πήγαινέ τα δίπλα, κι αν δε στα 'πα σωστά σκίζω το δίπλωμά μου.
Πηγαίνει τα ούρα σε άλλο εργαστήριο και του δίνουν τις ίδιες απαντήσεις.
"Κάτσε να τον μπερδέψω", σκέφτεται.
Ουρεί, ρίχνει μέσα και ούρα της γιαγιάς του και της εγκύου γυναίκας του.
- Θα το κάνω πιο δύσκολο. Θα βάλω λάδι από το μηχανάκι και θα τραβήξω και μια μ......
Πάει τα "ούρα" για εξέταση.
Σηκώνει ο γιατρός το δοχείο προς το φως και λέει:
- Ζάχαρο τόσο, ουρία τόσο, χοληστερίνη τόσο... Η γιαγιά έχει διαβήτη, η γυναίκα σου είναι έγκυος. Ότι είσαι μ...... το 'ξερα! Από που χάνεις τα λάδια δεν ξέρω...!

ΚΑΖΑΝΤΑΚΗΣ.. ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Ερχόμαστε από μιά σκοτεινή άβυσσο· καταλήγουμε σε μιά σκοτεινή άβυσσο· το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή.
Ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η επιστροφή· ταυτόχρονα το ξεκίνημα κι ο γυρισμός· κάθε στιγμή πεθαίνουμε. Γι' αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της ζωής είναι ο θάνατος.
Μα κι ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η προσπάθεια να δημιουργήσουμε, να συνθέσουμε, να κάμουμε την ύλη ζωή· κάθε στιγμή γεννιούμαστε. Γι' αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της εφήμερης ζωής είναι η αθανασία.
Στα πρόσκαιρα ζωντανά σώματα τα δυό τούτα ρέματα παλεύουν: α) ο ανήφορος, προς τη σύνθεση, προς τη ζωή, προς την αθανασία· β) ο κατήφορος, προς την αποσύνθεση, προς την ύλη, προς το θάνατο.

Και τα δυό ρέματα πηγάζουν από τα έγκατα της αρχέγονης ουσίας. Στην αρχή η ζωή ξαφνιάζει· σαν παράνομη φαίνεται, σαν παρά φύση, σαν εφήμερη αντίδραση στις σκοτεινές αιώνιες πηγές· μα βαθύτερα νιώθουμε: Η Ζωή είναι και αυτή άναρχη, ακατάλυτη φόρα του Σύμπαντου.
Αλλιώς, πούθε η περαθρώπινη δύναμη που μάς σφεντονίζει από το αγέννητο στο γεννητό και μάς γκαρδιώνει -φυτά, ζώα, ανθρώπους- στον αγώνα; Και τα δυό αντίδρομα ρέματα είναι άγια.
Χρέος μας λοιπόν να συλλάβουμε τ' όραμα που χωράει κι εναρμονίζει τις δυό τεράστιες τούτες άναρχες, ακατάλυτες, ορμές· και με τ' όρμα τούτο να ρυθμίσουμε το στοχασμό μα και την πρ

BANSKY

Όσοι δεν ξέρετε τίποτα για αυτόν τον απίθανο τύπο και τις δουλειές του καιρός είναι να τα μάθετε.
Δείτε όλα τα σημεία της δουλειάς του. Αξίζει πραγματικά. κάνοντας κλικ εδώ.

ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ

ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣΤΑΤΟ MINOA PALACE(ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΘΕΜΑ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΜΕ...


Ανάστατες είναι οι αρχές ασφαλείας της Κρήτης (δουλειές με φούντες τους ανέθεσαν) από την απόφαση του κ. Παυλόπουλου να χρηματοδοτήσει το συνέδριο των υπαλλήλων της ΚΥΠ, ναι του παραρτήματος της Cia στην Ελλάδα, στο MINOA PALACE (…εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα 250τμ. με χωριστό ρηχό τμήμα για παιδιά, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, sauna, hammam, jacuzzi, cocoon, προγράμματα υδροθεραπείας, αισθητική περιποίηση προσώπου και σώματος, αρωματοθεραπεία, hot stones, θεραπευτικό ή χαλαρωτικό μασάζ, σιάτσου, κομμωτήριο…).
Κι όλα αυτά με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού! Για να γίνει κατανοητό η χρηματοοικονομική «σχέση» κυβέρνησης-συνδικαλιστών ΚΥΠ, ενώ Συνέδριο θα είναι μονοήμερο (3 Μάη), οι ΚΥΠατζήδες φθάνουν την Πέμπτη 30 Απρίλη στο MINOA PALACE και αναχωρούν μετά το Συνέδριο.
Η παρέμβαση για να «επιλεγεί» το ξενοδοχείο MINOA PALACE και να χρυσοπληρωθεί… ήταν του εισαγγελέα της χούντας και πολιτικού προϊσταμένου της ΕΥΠ, για να ενισχυθούν οι κομματάρχες του στα Χανιά!
Το μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση και τις αρχές ασφαλείας, είναι οι κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν μαζικοί φορείς των Χανίων, αλλά κι ολόκληρης της Κρήτης, που δεν ξεχνούν το ρόλο της ΚΥΠ στις υποθέσεις των υποκλοπών, των Πακιστανών, αλλά ειδικότερα όταν με την ισραηλινή Μοσάντ τρομοκράτησαν τους φιλάθλους
στον αγώνα ποδοσφαίρου Ελλάδας – Ισραήλ.

Μάλιστα, έχει ζητηθεί "συνδρομή" από τη ΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας... ώστε να μην ενοχληθούν οι συνεδριάζοντες ρουφιάνοι!
ΠΗΓΗ*ΠΡΕΖΑ ΤV

Είναι ο υπολογιστής σας για πέταμα; Μπορεί να μετατραπεί σε καύσιμο!

Κάθε μέρα τεράστιες ποσότητες από άχρηστα ηλεκτρονικά συγκεντρώνεται είτε στις χωματερές είτε στην καλύτερη των περιπτώσεων σε κάποια κέντρα συγκέντρωσης ηλεκτρονικών αποβλήτων. Με το ρυθμό που πετάμε τις παλιές ηλεκτρονικές μας συσκευές, από εκτυπωτές, οθόνες μέχρι και υπολογιστές, σύντομα οι χωματερές θα γεμίσουν με τα ηλεκτρονικά μας σκουπίδια τα οποία κάθε άλλο παρά αδρανή είναι. Ένας υπολογιστής για παράδειγμα περιέχει τόσες τοξικές ουσίες (αρσενικό, υδράργυρο, μόλυβδο) που είναι ικανός να μολύνει τα υπόγεια ύδατα της περιοχής με ανεπανόρθωτες συνέπειες για το περιβάλλον και για τους υδρόβιους οργανισμούς. Τι θα λέγατε όμως αν μπορούσατε να μετατρέψετε τον υπολογιστή σας σε καύσιμα;

Μια ομάδα ερευνητών από την Ρουμανία και Τουρκία, βρήκε τον τρόπο να κάνει το παραπάνω πραγματικότητα.Με την συγκεκριμένη κίνηση η ανακύκλωση των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων παίρνει κυριολεκτική σημασία, αφού τα υλικά αποδομούνται σε συστατικά που αποτελούν πρώτες ύλες.

Στις ΗΠΑ τον προηγούμενο χρόνο παρήχθησαν πάνω από 2 εκατομμύρια τόνοι ηλεκτρονικών αποβλήτων και σε όλο τον κόσμο πάνω από 20 εκατομμύρια, τα οποία κάθε χρόνο αυξάνονται. Μόνο η Ελλάδα, “παράγει” τουλάχιστον 200.000 τόνους ηλεκτρονικών αποβλήτων ετησίως.

Οι ερευνητές ακολουθούν την εξής διαδικασία: συλλέγουν τις πλακέτες με τα κυκλώματα από υπολογιστές, οθόνες, εκτυπωτές και γενικώς κάθε είδους ηλεκτρονικά gadgets. Στη συνέχεια χρησιμοποιούν διάφορα χημικά, καταλύτες και ειδικές μεθόδους φιλτραρίσματος, με τις οποίες καταστρέφουν τα πρόσθετα χημικά τα οποία μπαίνουν στα πλαστικά ως επιβραδυντές. Με αυτόν τον τρόπο αφαιρούνται τα περισσότερα χημικά τα οποία μετατρέπονται σε λάδια τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή καυσίμου, και μέταλλα τα οποία μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν από την βιομηχανία μπαίνοντας ξανά στην διαδικασία παραγωγής.
Το καλό με τα μέταλλα αυτά είναι ότι είναι ήδη επεξεργασμένα και έτοιμα προς χρήση,σ ε αντίθεση με αυτά που πρέπει να εξορυχθούν και να επεξεργαστούν ως ότου γίνουν αξιοποιήσιμα. Αυτό εξοικονομεί επιπλέον ενέργεια , και αν προσθέσουμε και το σημαντικότερο όφελος για το περιβάλλον, τότε η διαδικασία είναι πραγματικά αξιόλογη.

Η όλη διαδικασία είναι ακόμα σε φάση πρωτοτύπου και δεν έχει δοκιμαστεί σε μεγάλη κλίμακα. Αν αποδειχθεί ότι αποδίδει το ίδιο καλά και εκεί τότε θα μπορέσουμε να πούμε ότι ένας μεγάλος πονοκέφαλος της σύγχρονης εποχής λύθηκε πριν αποτελέσει σοβαρό πρόβλημα.

Στην Ελλάδα τι γίνεται; Πως μπορώ να ανακυκλώσω τον υπολογιστή μου με ασφάλεια;

Στην Ελλάδα από το 2001 είχε ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την ανακύκλωση ηλεκτρονικών συσκευών, το “Βιώσιμη Διαχείριση Απορριμμάτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών” . Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί αλλά αν ενδιαφέρεστε να ανακυκλώσετε τον παλιό σας υπολογιστή έχετε κάποιες εναλλακτικές:

1) Να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Ανακύκλωση συσκευών Α.Ε. όπου μπορείτε να πάρετε πληροφορίες για τοποθεσίες απόρριψης ηλεκτρονικών απορριμάτων αλλά και διάφορες επιπλέον πληροφορίες.

2)Επίσης μπορείτε αν τα εξαρτήματα ή τα κομμάτια του υπολογιστή λειτουργούν αλλά δεν αξίζουν αναβάθμιση να τα χαρίσετε σε άτομα που τα θέλουν και μπορούν να τα αξιοποιήσουν. Μια καλή ιδέα είναι να τα δωρίσετε στο xariseto.gr όπου μπορούν να πιάσουν τόπο ή να τα βάλετε σε μια αγγελία αν το επιθυμείτε.

3) Ο επισκέπτης Vasiles (τον οποίο ευχαριστούμε) στα σχόλια του άρθρου πρότεινε ακόμα μια λύση, την Freecycle.org η οποία είναι παρόμοια με το xariseto. Είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία έχει δράση σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα και μάλιστα σε 13 διαφορετικές πόλεις, και μπορείτε να χαρίσετε τον παλιό σας υπολογιστή.

Στην περίπτωση που ο υπολογιστής λειτουργεί αλλά είναι απαρχαιωμένος, μπορείτε να σκεφτείτε τα ακόλουθα:

  • Δώστε τον στα παιδιά σας για να βγάζουν το άχτι τους και να μην διαλύσουν τον καινούριο που πήρατε.
  • Βάλτε του Linux δώστε του μερικά χρόνια ζωής ακόμα και δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να μάθει ένα καινούριο λειτουργικό.
  • Κάντε το Mp3 Jukebox

Σε καμία περίπτωση όμως μη τα πετάξετε στα σκουπίδια μιας και θα καταλήξουν στη χωματερή με τις γνωστές συνέπειες.

Νέο βραβείο για τον Κώστα Γαβρά

Δύο ταινίες που εστιάζονται στο θέμα της μετανάστευσης, το "Παράδεισος στη Δύση" του Κώστα Γαβρά και το "Welcome" του Philippe Lioret τιμήθηκαν με τα κυριότερα βραβεία του φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες.

Η τελευταία ταινία του Κώστα Γαβρά, που παρακολουθεί τα έργα και της ημέρες ενός λαθρομετανάστη στην Ευρώπη τιμήθηκε με το βραβείο κριτικής του 13ου φεστιβάλ City of Lights-City of Angels (Πόλις του Φωτός - Πόλις των Αγγέλων). Ο Γαβράς είχε την τιμητική του στο φεστιβάλ, το οποίο του οργάνωσε αφιέρωμα καθ όλην την περασμένη εβδομάδα, στο οποίο προβλήθηκε και η πρώτη του ταινία "Διαμέρισμα για δολοφόνους" του 1965.

Το "Welcome" του Lioret, που προβλήθηκε στο κλείσιμο του φεστιβάλ κι απέσπασε το βραβείο κοινού, αφηγείται από την πλευρά του τη συνάντηση ανάμεσα σε έναν Γάλλο και έναν Κούρδο λαθρομετανάστη, ο οποίος επιθυμεί διακαώς να περάσει στη Βρετανία.

ΠΗΓΗ*ANTENNA