Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Αιφνιδιασμός με επαναφορά του φόρου γονικής παροχής

Εξ απήνης έπιασε τους ιδιοκτήτες ακινήτων η κυβέρνηση με την ξαφνική κατάθεση αργά το βράδυ της Πέμπτης 7 Ιανουαρίου στην Βουλή τροπολογίας για την επαναφορά του φόρου γονικής παροχής πριν ακόμα κατατεθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.

Η τροπολογία, μάλιστα, έχει αναδρομική ισχύ. Αυτό σημαίνει ότι όσοι από σήμερα, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010 προχωρήσουν σε πράξεις γονικής παροχής (κάτι που πολλοί φορολογούμενοι έσπευσαν να κάνουν ώστε να προλάβουν την αλλαγή της φορολογίας) θα πληρώσουν τώρα το συμβολικό τέλος (1%) όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, ωστόσο όταν ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο (τοποθετείται στον ερχόμενο Μάρτιο) θα κληθούν να καταβάλλουν την επιπλέον διαφορά που θα προκύπτει από τη νέα κλίμακα

Ποια θα είναι αυτή; Σύμφωνα με τα όσα έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση, η νέα κλίμακα θα είναι προοδευτική, αλλά θα έχει και υψηλότερο αφορολόγητο το οποίο αναμένεται να διαμορφωθεί κοντά στα 300.000 ευρώ. Μετά το όριο αυτό θα υπάρχουν συντελεστές οι οποίοι θα αυξάνονται σταδιακά.

Αυξήσεις 20% σε ποτά και τσιγάρα

ImageΠαράλληλα, στην ίδια τροπολογία περιλαμβάνονται και οι αυξήσεις άνω του 20% στη φορολογία των ποτών και των τσιγάρων, από τις οποίες η κυβέρνηση προσδοκά επιπλέον έσοδα ύψους 1 δις ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο φόρος στα τσιγάρα αυξάνεται από 57,5% στο 70% (αύξηση 22,5%) και ισχύει από την επόμενη κιόλας εβδομάδα.

Από την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010 (οπότε και προβλέπεται να ψηφισθεί η τροπολογία), λοιπόν, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

- Για το πακέτο των 2 ευρώ στα 2,19 ευρώ.

- Για το πακέτο των 3,20 ευρώ στα 3,61 ευρώ.

- Η φιάλη ουίσκι κατά 0,95 ευρώ.

- Η φιάλη ούζου και τσίπουρου κατά 0,50 ευρώ (σ.σ. αρχικά υπήρχαν σκέψεις η αύξηση να μην ισχύσει για τα ποτά ελληνικής παραγωγής, κάτι που όμως τελικά δεν έγινε),

- Ελαφρώς χαμηλότερα για τη φιάλη της μπίρας.

Θαυμάστε το αυθαίρετο φυλάκιο στην βίλα του Μάκη Τ - Για να κάθονται οι αστυνομικοί που πληρώνει ο Ελληνικός λαός

http://troktiko.blogspot.com/


Αυτό είναι το αυθαίρετο φυλάκιο του Μάκη στην Βίλα της Εκάλης. Δείτε πως κλείνει όλο το πεζοδρόμιο για να μην μπορεί να περάσει άνθρωπος. Είναι το φυλάκιο για να μπαίνουν μέσα οι αστυνομικοί που του πληρώνει το Ελληνικό κράτος. Του...


ανθρώπου που έχει κατασυκοφαντήσει κόσμο και μάλιστα έχει καταδικαστεί ουκ ολίγες φορές και διώκεται και για άλλα αδικήματα όπως κακούργημα(περίπτωση Κουκοδήμου).

Και όμως οι άνθρωποι για να συκοφαντούν έχουν και φυλάκια για να μην τους πάρει κανένα ...γιαούρτι ή ντομάτα.

Θαυμάστε τον ρόμπεν των φτωχών που μιλάει για τα αυθαίρετα των άλλων.