Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΑΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ

Δεν πέρασε καλά-καλά μία μέρα μετά την αποκάλυψη του mpala.gr για την συμμαχία Τζίγγερ-Παύλου για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία αφορούσε το κλείσιμο του "Derby" και τον Παύλο Γιαννακόπουλο να αναλαμβάνει την προεδρία του "τριφυλλιού" και η πλήρης επιβεβαίωση ήρθε από τα πλέον... αρμόδια χείλη, αυτά του Ανδρέα Βγενόπουλου!

Ο mr MIG εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επιτίθεται τόσο κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη όσο και κατά του Παύλου Γιαννακόπουλου, τονίζοντας ότι εκείνος επιμένει στην πρόταση του να παραμείνει πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Νίκος Πατέρας, ενώ παράλληλα αναφέρει ότι δεν είναι ο ίδιος υπεύθυνος για το κλείσιμο της εφημερίδας, αλλά αυτός που σταμάτησε να χρηματοδοτεί την ζημιογόνα εφημερίδα: "Ας ζητήσουν λοιπόν τα διευθυντικά στελέχη του DERBY εξηγήσεις από τον χρηματοδότη τους που τους εγκατέλειψε (;) και που είναι ο υπεύθυνος για το πιθανό κλείσιμο της εφημερίδας".

Ποιους εννοεί ο "Βγενό"
Η ανακοίνωση του Βγενόπουλου είναι αρκετά ξεκάθαρη, αλλά δεν αναφέρει ονόματα. Προφανώς, ο mr MIG δεν θέλησε να έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με τους υπόλοιπους μετόχους, αν και κλείνει την ανακοίνωση τονίζοντας: "Επιπλέον και η ενότητα στο τέλος-τέλος δεν είναι αυτοσκοπός. Προέχει να πάρουμε Πρωτάθλημα και Κύπελλο".

Ας δούμε όμως ποιους "φωτογραφίζει" στην ανακοίνωσή του:

1) Οι αναφορές στον "Τζίγγερ": Όταν μιλάει για το "Derby" τονίζει ότι η εφημερίδα έκλεισε επειδή ήταν ζημιογόνα επί αρκετά έτη και ότι ο ίδιος δεν φέρει καμία ευθύνη. Όλοι όμως οι χαρακτηρισμοί περί "αντικειμενικής" εφημερίδας και "χρηματοδότη" αφορούν σαφώς τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, του οποίου τις απόψεις εξέφραζε η "πράσινη" εφημερίδα...

2) Οι αναφορές στον Παύλο: Ενώ δεν παραλείπει να χρησιμοποιεί το παράδειγμα του τμήματος μπάσκετ του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά αποφεύγει την αναφορά στην οικογένεια Γιαννακόπουλου, κάτι που συνήθιζε μέχρι σήμερα. Μάλιστα, τονίζει για τις εφημερίδες ότι: "Αυτό που είπα, και εξακολουθώ να πιστεύω, είναι ότι δεν μπορεί αυτοί οι παράγοντες που μέσω των εφημερίδων, που άμεσα ή έμμεσα ελέγχουν, προάγουν προσωπικές θέσεις και κάνουν αντιπολίτευση στον Παναθηναϊκό, μετά να έρχονται στις επίσημες συναντήσεις και να μιλάνε για ενότητα και σοβαρότητα". Φυσικά αυτή η φράση έχει ως στόχο τον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο για την "Πράσινη", η οποία θα παραμείνει ανοικτή.

3) Για τη συμμαχία Παύλου-Τζίγγερ: Τονίζει εκ νέου ότι ο ίδιος θέλει τον Νίκο Πατέρα πρόεδρο και μάλιστα με αυξημένες εξουσίες. Προφανώς "φωνάζει" γιατί κι ο ίδιος γνωρίζει ή ενημερώθηκε για τα σχέδια που θέλουν τον Παύλο Γιαννακόπουλο να αναλαμβάνει την προεδρία της ΠΑΕ...

Η παράδοξη συμμαχία...
Η αποκάλυψη ότι η εφημερίδα "Derby" βάζει... λουκέτο, ανάγκασε το mpala.gr να ψάξει λίγο παραπάνω την υπόθεση, η σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας τελικά έχει πάρα πολύ... ψωμί. Μία πολύ παράδοξη συμμαχία λοιπόν δημιουργήθηκε στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό και αφορά τους Γιάννη Βαρδινογιάννη και Παύλο Γιαννακόπουλο. Για να εξηγούμαστε...

Η αιτία που κλείνει η εν λόγω εφημερίδα, είναι διότι ο "Τζίγγερ" αποφάσισε να σταματήσει να την στηρϊζει. Αυτή η απόφασή του προήλθε από την συμφωνία του με τον Πάυλο Γιαννακόπουλο και είναι το πρώτο μέρος της.

Το άλλο, είναι ότι η επιθυμία του μεγαλύτερου μέρους των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, μία επιθυμία πολλών ετών θα γίνει πραγματικότητα! Το γνωστό... "Παύλο, Θεέ, πάρε την ΠΑΕ" δεν πρόκειται να ξανακουστεί στο γήπεδο, αφού ο "ισχυρός" άνδρας της ΚΑΕ, θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του ποδοσφαιρικού "τριφυλλιού"!

Μάλιστα, αυτό που μάθαμε το πρωί, δηλαδή ότι τα στελέχη της εφημερίδας προσέγγισαν τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ερμηνεύεται ως εξής. Ότι το μέσο θέλει να συνεχίσει να υπάρχει και να παίζει ρόλο, παίρνοντας από εδώ και στο εξής την δική του... φωνή. Εδώ ενισχυτικά έρχεται και το "σχολιάκι" του "Κοριού" στο Έθνος, ο οποίος γράφει ότι ο "Βγενό" ήταν άτυχος, αφού αντιπαρατέθηκε με τους Γιαννακόπουλους λίγο πριν το φάιναλ φορ...

Ιστορία μου, αμαρτία μου...
* Με την ευκαιρία θα θέλαμε να κάνουμε μία αναδρομή στις συμμαχίες που υπήρξαν ανάμεσα στους μετόχους του Παναθηναϊκού, ακόμη κι όταν ακόμη δεν είχε αποφασιστεί η πολυμετοχικότητα. Αρχικά, ο Ανδρέας Βγενόπουλος για να πετύχει τον σκοπό της ΠΕΚ, είχε στο πλευρό του τους αδερφούς Γιαννακόπουλους.

Στην συνέχεια, προσπάθησε να τα βρει και με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, εκφράζοντας μάλιστα τις κοινές τους απόψεις σε από κοινού ανακοίνωση που εξέδωσαν, τότε που υποστήριξαν ότι ο προπονητής πρέπει να χρησιμοποιήσει όλο το υλικό της ομάδας.

Στην συνέχεια, έκανε ξανά... άνοιγμα στον Παύλο Γιαννακόπουλο ο "Mr Mig", όταν όλοι τον κατηγόρησαν ότι στρέφεται εναντίον του, όταν αρχικά μίλησε για τις οπαδικές εφημερίδες, φέρνοντας ως παράδειγμα την "Πράσινη".

Μετά από όλα αυτά, φτάσαμε στο σήμερα, που βλέπουμε το πιο παράδοξο σενάριο, με τους Παύλο Γιαννακόπουλο και Γιάννη Βαρδινογιάννη να βρίσκονται από την ίδια μεριά, κάτι που δεν το περίμενε και πολύ κόσμος...
http://www.balla.gr/default.asp?pid=95&la=1&catid=33&artid=79790