Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Αλκέτ Ριζάι

Αλκέτ Ριζάι: «Τους ανθρώπους που με βοήθησαν δεν τους καρφώνω»


«Εγώ τους ανθρώπους που με βοήθησαν δεν τους καρφώνω. Γιατί σιχαίνομαι τους ρουφιάνους» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλκέτ Ριζάι κατά τη διάρκεια της απολογίας του στον 13ο τακτικό ανακριτή, όταν ρωτήθηκε για την απόδραση από τις φυλακές του Κορυδαλλού τον Φεβρουάριο του 2009.

Ο Ριζάι ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για την κινηματογραφική απόδραση του ίδιου και του Βασίλη Παλαιοκώστα, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει οποιοδήποτε στοιχείο για το πώς αυτή σχεδιάστηκε.

Ερωτώμενος για τα όπλα που είχε στην κατοχή του όταν συνελήφθη στο Άνω Σούλι Γραμματικού, ο Ριζάι υποστήριξε ότι τα είχε για την προσωπική του ασφάλεια και όχι για εγκληματικές πράξεις.

Αμέσως μετά, τη θέση του σε τετ α τετ με τον ανακριτή πήρε η σύντροφός του, Σούλα (Ασπασία Μητροπία). Η Σούλα έκανε χρήση του δικαιώματος σιωπής, με την αιτιολογία ότι καθημερινά προστίθενται νέα στοιχεία στη δικογραφία.

Αυτή την ώρα, απολογείται το ζευγάρι των Αλβανών που συνελήφθη στο σπίτι στο Άνω Σούλι Γραμματικού.

Να επισημάνουμε ότι η μεταφορά των συλληφθέντων στην Ευελπίδων έγινε στις 8:15 το πρωί, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στα δικαστήρια.

Να θυμίσουμε ότι ο Ριζάι και η «παρέα» του αντιμετωπίζουν σωρεία κατηγοριών: εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων και πυρομαχικών από κοινού, αρπαγή από κοινού με σκοπό να εξαναγκαστεί ο παθών σε πράξη που δεν υπάρχει υποχρέωσή του (πιλότος του ελικοπτέρου), παράνομη κατάληψη αεροσκάφους από κοινού, διατάραξη ασφάλειας αεροσκαφών από κοινού, ηθική αυτουργία στην αρπαγή, απόδραση κρατουμένου, κλοπή από κοινού, πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή.